Boomverzorging

Paul Swinkels - Home - Boomverzorging

Boomverzorging

Verwijderen (vellen) van bomen

Een boom wordt vaak geplant om dieptewerking in een tuin te krijgen, voor de bloeiwijze of voor de mooie herfstkleuren. Veel bomen worden helaas naar verloop van tijd vaak te groot voor een tuin waardoor ze verwijderd moeten worden. Met de juiste boomverzorging kunnen we dit wellicht voorkomen. Vanwege de standplaats van de bomen kan vellen een moeilijke klus worden. Uiteraard kunt u dit zelf doen alleen is het vaak een moeilijke klus als u dit niet regelmatig doet en kan het snel gevaar en schade opleveren.

Wij beschikken over een ruime ervaring met het vellen van moeilijke bomen. Door in de boom te klimmen kan deze systematisch (in delen) van boven naar beneden verwijderd worden. Door deze werkwijze kunnen moeilijke bomen in een beperkte ruimte veilig en zonder schade te veroorzaken aan de omgeving verwijderd worden. Uiteraard kunnen ook de eenvoudig te verwijderen bomen door ons verwijderd worden.

Snoeien

Door goed onderhoud is een boom echter prima te begeleiden in de groei en kan verwijderen wellicht voorkomen of uitgesteld worden. Ook voor het snoeien van bomen zijn verschillende technieken en methodes mogelijk. Snoeien van bomen is onder andere belangrijk voor devitaliteit (gezondheid) van de boom en om problemen (bijvoorbeeld uitbrekende takken) te voorkomen. Snoei wordt ook vaak toegepast bijbomen waarvan de takken te laag boven de grond hangen waardoor voertuigen er niet meer onderdoor kunnen rijden. Afhankelijk van de situatie kan snoei onder andere vanaf de grond plaatsvinden of door in de boom te klimmen.

Paul Swinkels - Hoveniersbedrijf - Snoeien - Snipperen - Helmond

Afvoeren vrijkomend materiaal

Voor het afvoeren van het vrijkomende snoeihout beschikken wij over een houtversnipperaar met een breedte van maar 78 cm. Door de beperkte breedte kan deze machine in elke tuin komen. Het versnipperen zorgt ervoor dat takken efficiënt en kostenbesparend afgevoerd kunnen worden. In sommige situaties kunnen de houtsnippers toegepast worden in uw tuin waardoor afvoer niet nodig is. Hout wat niet versnipperd kan worden is geschikt als kachelhout. U kunt dit zelf gebruiken of wij voeren dit voor u af. De achtergebleven boomstronk kan eventueel weg gefreesd of verwijderd worden (handmatig of met een graafmachine).